23 március 2016

Édes hetes

Mila, idén betöltötte a hetedik életévét, és a hétvégén meg is tartottuk a szülinapi buliját, ami a Candyland téma köré épült. Szerintem szuperül sikerült és mindenki jól érezte magát. ♥︎


Bevallom számomra nagyon fontosak a gyerekek szülinapjai, és nem azért mert ajándékot kapnak, vagy mert az Ő szülinapjuk. Nem. Hanem azért, mert ez az egyetlen olyan alkalom amikor a barátaival együtt lehet, úgy, hogy tényleg értük és róluk szól a nap. Tele játékkal és szórakozással. Ennek a napnak az a küldetése, hogy a közös élmények kapcsán, elmélyüljenek a barátságok és a közösség is megerősödjön. Továbbá az, hogy mindenki vidám élményekkel gazdagodjon. Reményeim szerint olyanokkal, amikre talán felnőttként is szívesen emlékeznek majd vissza. De ezt csak azért mondom, mert nekem is van egy ilyen emlékem. Volt egy osztálytársnőm (Általános Isk.) akiknél mindig versenyek és feladatok voltak a szülinapokon. Nyereményként pedig a kiselejtezett apróságok, kinder figurák vagy egyéb csip-csup dolgok voltak. A gyerekeknek mindegy, hogy mit kapnak. Mindennek örülnek ami számukra új. :) Azokon a bulikon nem azt éreztem, hogy a szülinaposról szól csak a fáma. Hanem a játékról. A nevetésről. Mindannyiunkról.
Ma, anyaként nekem is ez a célom. Olyan élményeket teremteni nekik, amiben lubickolhatnak. Ez nem a pompáról, meg a "menőségről" szól. Hanem arról, hogy időt és energiát szánok arra, hogy tényleg jól érezzék magukat. Egyszerűen nincs szebb hang a gyereknevetésnél és nincs szívderítőbb kép egy gyerek őszinte, felhőtlen mosolyánál. Nem csak az én gyerekeim arcán, hanem mindegyikén. Ezért, legalább két hónappal a szülinap előtt elkezdem a kutatómunkát, hogy kényelmesen tudjak készülni rá. Ötleteket gyűjtök a dekorációkra, a játékokra és az ajándékokra is. Majd időben megkezdem a beszerzést, ha kell valami (de leginkább igyekszem abból főzni, ami van már itthon.).
Az idei téma azért lett a Candyland, mert drága Milámat születése óta korlátozzuk az édesség evésben. Olyannyira, hogy naponta egyetlen kocka csokit ehet maximum... Nos, ezzel a hozzáállással sikerült kinevelnem, egy extrém édességimádó gyereket. :D Úgyhogy, egyszer meg kellett neki adni a "kánaánt".

Fedősztori: "Mila gonosz szülei, nem engedik szegény lánynak, hogy édességet egyen. Ezért a barátait kéri meg, hogy segítsenek neki összegyűjteni a Candyland pályán, a szüleit legyőzve az édességeket. Persze a gonosz szülők nem adják olyan könnyen az édességeket, úgyhogy különböző feladatokkal nehezítik a pályát"

Dekoráció: 
 • Lufikat celofánba tekertem és cukrokat formáltam belőlük.
 • Színes origamipapírokat ragasztottam le, mint játékmezők a pályán. Ezen kellett végig menni.
 • Tejfölös vödröket gyűjtöttem, amiket színes papírral vontam be. Ebbe gyűjtötték az édességet. Mindenkinek a jelével, vagy valamilyen figurával ellátva. Jelentem teli vödörrel ment mindenki haza. ;)
 • Kártyákat  (nyomtattam, volna ha működik a nyomtató, ezért végül) rajzoltam. Elég csak a nevüket, vagy a jelüket  felírni néhány kártyára, és erre, vagy lyukaszásos módszerrel, vagy pecsételéssel pontokat gyűjteni a feladatok után. 

Játékos feladatok: 

 1. Csokifolyó átugrás (leterítettem egy barna pokrócot a pályára)
 2. Meggyet tenni a süti tetejére, bekötött szemmel (egy nagy papírra - ami ráadásul gyűrött is volt, ráfestettem egy sütit és körlyukasztóval, piros papírból lyukasztottam párat.)
 3. Lufigombócot tölcsérben egyensúlyozni (egy barna papírt, tölcsér formájúra tűztem, barna filccel behálóztam, majd egy felfújt lufi tetejét megszórtam pár papírmaradékkal, hogy gombócnak nézzen ki. Igazán nem volt nehéz :))
 4. Cukor twister (4x4 színes pohár kell hozzá, ebből 8 pohárba cukrokat rejtettem. A 4 kivételbe azonban csokipudingot. Az volt a feladat, hogy a twister pörgettyűvel pörgessenek egy színt és nyúljanak bele. A poharak tetejét viszont selyempapírral vontam be, hogy ne lássák mi van benne. A papírt ragasztópisztollyal sütöttem rá a poharakra. Ezzel elbíbelődtem egy ideig.) 
 5. Muffin díszítő szépségverseny (kisütöttem pár muffint itthon és mindenféle díszítőeszközzel "szabad kezet" kaptak.) Nagyon élvezték, és persze a legtöbben befalták a végén. :) 
 6. Fánk evés, hátra tett kezekkel (vettem pár színes, cukros fánkot és fellógattuk egy lécre. Gyerekkoromban egy buliban ugyanilyen játék volt, csak lekváros kenyerekkel. :))
 7. Pinata ! Ez volt a pálya végén a "trófea", hiszen ha édesség, akkor a Pinata nem hiányozhat. (Ez egy kicsit időigényesebb volt. Nagy barna kartondobozokból szabtam ki a formát. Aminek elemeit maszkolószalaggal illesztettem egymáshoz. Szerencsére volt itthon néhány tekercs krepp papírom, úgyhogy a borításra se kellett költeni. A krepp-papírokat csíkokra vágtam és rojtosra vágtam őket, majd egymást fedve felragasztottam.)
 8. + bónusz feladat, extra édességért: Bátorságpróba a "habot az arcba" társasjátékkal. :) 

Ami még szükséges:
Nyitott szívű, játékos, kalandra vágyó gyerekek. Egy kedves barát, aki segít levezetni, amíg te fotózol és videózol (köszi Orsi! :)). Egy szép torta, és a végén egy kis táncos buli... Végül mindenkinek egy fogkefe. Komolyan! ;)
Kész is a minden, egy szuper szülinaphoz!

Azért írtam mindezt le, mert szeretnék segíteni az ötletekkel az anyukáknak, és szeretném bátorítani őket, hogy fantasztikus szülinapokat rendezzenek a csemetéiknek. A végére garantálom, hogy az anyák ki fognak purcanni. De ha valami, akkor ez bizony megéri. Meggyőződésem! ♥︎

5 megjegyzés :

Bea Válint írta...

Imádom az ötleteket, a fotókat, mindent! Szuper buli lehetett és örök emlék lesz! Gratulálok!

Szunyo írta...

Nagyon klassz lehetett :), de ez ugye nem a ti lakásotokban volt?

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Természetesen nem! :) Ez egy klubterem, amit szerencsére a férjem üzemeltet, így a hely adott volt... :)

panyizsuzsi írta...

Szuper lett Noémi!
Én most hétvégén tartok egy Duna parti party-t. Csajos dekorral, kidobóssal és sorversenyekkel. Csak az eső ne essen!

{Hana} írta...

Ez nagyon klasszul hangzik! :)) Nagyon - nagyon köszi, hogy megosztottad itt, lehet inkább nem is agyalok a saját bulinkon tovább, felhasználom az ötleteket :D Tavaly nagyon készültem (kalózos bulira :)), de idén instantabb megoldás kell, úgyhogy ez nekem most életmentő!! :D Köszönöm!!! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social