27 szeptember 2016

Textil tökök

 
Az elmúlt pár napban, dekorációs textil tököket gyártottam az iskolai vásárra. Mert vallom, hogy minden szülő ott segítsen az iskolának ahol tud. Sütni nem tudok, úgyhogy marad a kreatívkodás.
Kinéztem magamnak ezeket a textil tököket, amik azért tetszenek, mert nem romlanak meg, mint az igaziak, így minden évben szépen dekorálhatjuk velük az otthonunkat. Eredetileg itthonra akartam ezeket gyártani. De annyira könnyű elkészíteni, hogy végül ez lett a vásárfia is, amivel támogatni szerettem volna az iskolát. Nem csak végtelenül egyszerű elkészíteni, hanem nagyon olcsó is, ha ügyesek vagyunk!

Mi kell hozzá:
  • őszi textilek
  • faágak
  • spárga
  • varrógép
  • zsákvarrótű
  • tömőanyag

TIPP: A textileket én a HÁDA kilós turiban vettem, amikor már csak 500 Ft / kg volt az ára. Így tetemes mennyiségű anyagot sikerült vásárolnom, nagyon olcsón. Ezeket kimostam és száradás után szabdaltam fel.

Szabásminta nincs. Ugyanis egyetlen téglalapot kell kiszabni. Ezt kell ketté hajtani és az oldalán bevarrni (én ezt géppel varrtam). Az alját tűző öltéssel varrtam végig (kézzel). A tűző öltés: "egy lent, egy fent" típusú, legegyszerűbb varrási technika. Ha végig öltöttük az alját, akkor meghúzzuk és elvarrjuk. Kifordítjuk az eddig kapott kis "batyut" és megtömjük a választott tömőanyagunkkal. Én, szivacs forgácsot használtam. Ha alaposan megtömtük, akkor ugyanolyan tűző öltéssel a tetejét is bevarrjuk és a végén meghúzzuk. Tulajdonképpen kapunk egy "labdát". Ezt a labdát kell kb. 6 barázdára nyomorgatnunk, erős cérna/fonal/spárga és egy zsákvarrótű segítségével. Arra kell figyelni, hogy jó alaposan húzzuk meg fonalunkat amikor formázzuk ezeket a barázdákat, mert különben nem rajzolódik ki a tök jellege. Végül fogunk egy botot, aminek az alját én háztartási spárgával betekertem, hogy kicsit még ősziesebb hangulata legyen és forró ragasztópisztollyal belenyomtam a közepébe.

Az eredeti tutorial linkje ITT található.Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social