28 május 2015

Papírsárkány eregetés

Aki követ INSTAGRAMON, az már láthatta. A múlt héten Pákozdon jártunk, a 25. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozón. Úgy gondolom a papírsárkány eregetés egy elég ritkán látott tevékenység. Valamiért mindenki ismeri, mégis ritkán látunk papírsárkányt az égen... nem igaz? No hát itt rengeteg volt. Különlegesebbnél különlegesebb sárkányok repültek fel. A látvány döbbenetes és felemelő volt. A dombokon a sok ember, mind sárkányokat eregettek...
Mi épp abban az időben érkeztünk, mikor pont szünetelt a papírsárkány építő szekció, ezért vettünk kettőt. Mindkét gyerek lelkesen engedte fel a sárkányait a levegőbe. Izgatottak voltak és tetszett nekik. Nekünk főleg azért tetszett ez a program, mert nagy területen, sok ember, mégis szellősen és biztonságosan lehetett a gyerekekkel együtt lenni (értsd: el lehetett engedni őket).


A program során kisebb beszélgetésbe elegyedtem az egyik veterán résztvevővel. Kiderült, hogy előző nap az időjárás miatt, tulajdonképpen egy sátor alatt kellett ülniük... Ekkor döbbentett meg, hogy milyen viszontagságos is ez a hobbi? Kell a szél hozzá, kell a jó idő hozzá és akkor még arról nem is beszéltem, hogy milyen sérülékenyek is ezek a sárkányok... Sőt! Szerintem elég magányos hobbi is... Mekkora elszántság és rajongás kell a hobbi iránt, hogy ezek az akadályokat megugorja? Szerintem hihetetlen...A végén pedig kígyó hősök is lettünk... :) 

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social