30 december 2016

Karácsonyi otthonom

Sajnos, lassan már vége van a karácsonynak és mindenki az újévre készül. Annyira fáj a szívem ilyenkor, mert hamarosan le kell vetkőztetni a karácsonyfát, és el kell tenni a dekorációkat. Mi gyerekkorom óta díszítjük a lakást. Szerencsések voltunk, mert az amerikai rokonaink nagy számban küldték is a - khmm - "giccseket". Amikor pedig felnőttünk, mi is számtalan új darabbal bővítettük a meglévő készleteket. Tavaly viszont, bevallom megcsömörlöttem a sok giccs felett. Ezért újra kellett gondolnom a karácsonyi dekoráció koncepcióját. Olyat szerettem volna, ami nem túl giccses, mégis otthonos és hangulatos. Klasszikus színekkel és formákkal (mert számomra még mindig az az igazi karácsonyi hangulat). De az is szempont volt, hogy ne legyen túl sok porfogó benne. Csak módjával. Úgyhogy arra jutottam, hogy főleg a lakástextilek lecserélése fogja megadni az alaphangulatot. Párnák, függönyök, takarók... Végül pár szerencsés "porfogó" fogja kiegészíteni és teljessé tenni az összhatást. Nem állítom, hogy tökéletes lett a végeredmény. Van még mit finomítani rajta. De az irány ez marad.

Szintén tavaly télen történt velem az a felismerés, hogy TÚL SOK FOTÓNK van a gyerekekről, amit imádunk és szeretnénk keretekben látni itthon. Csakhogy, nincs hozzá egy kastélynyi falfelületem, hogy ennyi képet kitegyek. De akkor mit csináljak? Nem egykönnyen jött a megoldás, de végül találtam rá... Ha már az évszakok is változnak, akkor miért ne változhatnánk itthon a keretekben a képek is? Ezzel a módszerrel minimum 4 teljes cserét tudok kieszközölni az itthoni keretekben, ami rögtön négyszer annyi mint ami eddig volt. 😅 De ha külön ünnepi "szetteket" is összeválogatok, mint "karácsonyi", "húsvéti"...stb. Akkor még több fotónkat sikerül a kitenni a keretekbe. Most karácsonykor tettem fel az első ilyen szettet és őszintén mondom, hogy ezerszer hangulatosabb lett a sok karácsonyi emlékképpel az otthonunk.

Ígértem még december elején, hogy megmutatom majd az ünnepi otthonunkat. Íme tehát az idei karácsonyi otthonunk ilyen lett...

 
Karácsonyi üdvözlőlapok amiket az évek alatt kaptunk...

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social