28 április 2010

Retro

Nemrégiben felmentünk Papámék telkére, ahol gyerekként még jókat játszottam, sőt még anyukám is csak kis kamasz volt mikor megvették, és most, Mila játszott fent... A cél az volt, hogy a sok régi holmit átnézzük, kiszanáljuk és a régi játékainkat haza hozzuk Milának. Rengeteg játékunk volt gyerekként, no de nem azért mert úgy el lettünk volna eresztve anyagilag! (sőt!) Hanem, mert az amerikai rokonaink (papám testvérének a családja) küldték a kinőtt holmikat és játékokat. Emlékszem nagyon klassz játékaink voltak, mindig átjártak a szomszéd gyerekek is hozzánk játszani. :) Már abban az időben (1990 körül :P) voltak működő, játék háztartási gépeink, mint pl. mosógép, porszívó és varrógép. Tényleg működtek! :) 
A nosztalgia teljesen átjárta a napunkat aznap. Szuper volt! Megtaláltuk a barbies dobozunkat is, amibe 27db barbie pihent (persze mind másodkézből) jó régiek, és még rengeteg mást is, ami nekünk sokat jelentett. :)
Haza hoztuk a padlásra amit még használni akarunk és Milának is jó lesz... Pl. a mesekönyvek! Olyanok, mint a Hetvenhét Magyar Népmese (ebből még én is olvastam fel a húgomnak), vagy a Hóc, hóc, katona, az Icinke Picinke, Nefelejcs és még sok más!! Van két könyvem, ami még az Én Dédimamámé volt 1960-as kiadás. Ez igazi érték a számomra. :)
Jajj ami még nagyon jó volt, hogy Mamám régi bögréit is lenyúltuk!! Ha rájuk nézek szinte érzem a cukros (menzás) tea illatát, ahogy a mamám csinálta... :) Abszolút RETRO!!!! :)
Ezekről a tárgyakról (csak néhányról, mert ennél jóval több volt :)) és az érzésről ami elfog amikor rájuk nézek készítettem a legújabb oldalamat. 


Felhasználtam: sunshine digi scraps - today journal sheets, nadya's scraps, grandma's pressed flowers - weeds & wildflowers design, harvest paper pack - threee paper peonies, refresh2 special collection biggie - scrap girls, sun porch by amy teets, laura alpuché designs - stamp works, alpha caffeine - by lisbonlioness, cashimire kit famaura, dread fully happy - digital crea, ziska studio - 7days collection, boy oh boy by twoboyz00


1 megjegyzés :

Szilvi írta...

Hú de imádom a retrót. A kedvenceim a bögréid- az a színvilág és minta ahhh!
Barbim nekem is van egy rakat, szintén Amerikából. Remélem lesz egyszer egy lányom, hogy továbbjátszon velük.
Ja és szuper lett az oldal is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social