20 január 2016

Alkotó sarok - helyhiány



Az előző bejegyzésemben már említettem, hogy bizony nagyon sokan küzdünk a helyhiánnyal. Talán én még szerencsés is voltam, hogy két íróasztalnyi helyem jutott. De az igazság, hogy gyakran még így se fértem el... A laptopom, a 12"-es papírok, az alátét, a festékek, a ragasztók és egy rakás kiegészítő szétszórva, egymás hegyén-hátán. Aztán két éve még a Silhouette is bejött a képbe, ami azért szintén helyigényes masina. A laptop is, asztali gépre cserélődött... Kilátástalan volt a helyzet és a lehetőségek korlátozottak.

Amikor nekiültem a tervezésnek, akkor az első gondolat az asztallal kapcsolatban természetesen, hogy kettő helyett inkább egy L alakú legyen. Valamint, hogy az aljában legyenek a tárolók. Minél több, hogy az asztallap felületét feleslegesen ne foglalja el semmi. Tehát alulra sok-sok polcot és fiókot terveztem, hogy minden cuccomat elnyelje. Megterveztem a papírok tárolását, a kiegészítők, az eszközök, a festékek tárolását...stb. De egyet nem tudtam... Hogy növeljek plusz munkateret? A sok gép, és a sok apróság ami kell a mindennapokban nem fér el ennyi helyen...
Aztán HEURÉKA, valahogy bevillant. Már nem emlékszem hogyan jött az ötlet, de végül egy görgős megoldást gondoltam ki. Az asztal alá gurítva. Ami plusz helyet nem foglal, viszont ha kell könnyedén kihúzhatom. Ezzel hatványozottan növelve az alkotásra használható teret. Pont annyival lett alacsonyabb ez a kis komód, hogy a vágóalátétekkel együtt még be tudjam gurítani az asztal alá. Így ha épp egy projekten dolgozom, akkor is csak elég betolnom. Hagyhatok mindent úgy ahogy az utolsó fázisában áll.


Az asztallap mélysége 56 cm, a komód hosszúsága pedig 74 cm. A 18 cm különbség, betolt állapotban egyáltalán nem zavaró. Ugyanakkor kihúzott állapotában a +18 cm egy valódi áldás! :)
Ezzel a módszerrel sikerült majdnem három asztalnyi helyet kreálnom magamnak, úgy, hogy a tárolás is meg lett oldva alatta. Nem egy asztalos remek, de a célnak tökéletesen megfelel. ♥︎


Az asztal másik felének az aljában, 6 +1  polcos rekesz és 2 nagy fiók kapott helyet. Ebből 4 rekesz, az IKEA kallax/expedit fakkjainak méreteihez igazodott, hogy a hozzá kapható tárolókkal kompatibilis legyen. Jelenleg mondjuk ezt a kompatibilitást még nem használom. Egyéb műanyag dobozokkal van feltöltve. Ráadásul ezekben a rekeszekben nem is scrapbookos dolgokat tárolok, úgyhogy ezt most nem is mutatom. Ennél sokkal fontosabb a nyomtató helye, ami alapjaiban határozta meg az egész szekrény méreteit. Igazából ez egy polc is, meg nem is... A nyomtató - ami még nincs is meg, de a megjelenésétől kezdve "kivannézve" és arra vár, hogy megvegyem - helyét úgy terveztem meg, hogy egy kihúzható lapon legyen. Amolyan nyílt fiók... Amikor használni akarom, elég csak kihúzni és rögtön hozzáférek. Ez is egy nagyon praktikus megoldás lett az asztalban, hiszen nem a munkafelületből veszi el az értékes helyet. Viszont rögtön kézre áll és nem körülményes a hozzáférése. A maradék hely pedig kiválóan alkalmas lett két 12"-es albumnak, illetve alatta éppen befért a Singer varrógépem. Ez a két kis görgős megoldás, tengernyi helyet váltott ki számomra. Szívből ajánlom mindenkinek, hiszen csak két apró turpisságról beszélünk. :)


A fiókok belső felépítését és belső tárolóit a következő bejegyzésekben fogom bemutatni.

Ha hasznosnak találtad ezt a cikkem, akkor köszönöm a hozzászólásodat, az ajánlásodat, vagy a megosztásodat!
----------------------------------------------------------------------

Ha érdekelnek további ötletek, akkor ajánlom figyelmedbe a témában eddig megjelent cikkeimet:

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social