14 február 2018

Tini nindzsa jelmez • DIY


Minden évben várom a farsangot, mert szeretek jelmezeket készíteni. Szeretném azt hinni, hogy a házilag készült jelmezeknek még mindig megvan a maga bája és árad belőle a szeretet. Arról nem is beszélve, hogy a készülődés alatti idő is minőségi időnek számít (szerintem) és remélem, szép emlékként fog élni bennük majd felnőttként is. Valamint annak is nagy jelentőséget tulajdonítok, hogy nincs megkötés. Bármit választhatnak, amit csak szeretnének.
Idén "a barna hajú" Szuperhős Barbie és Tini nindzsa (Leonardo) volt a kívánság.
Rém fontosnak tartom, hogy ha már van egy kívánsága a gyereknek, akkor lehetőség szerint olyan jelmezt kapjon, amivel ő is elégedett. De azért nem csak ez a szempont, hiszen ha ez lenne akkor megvenném a boltban... :) 

A szempontjaim:
  • a karakternek a lehető leghűbbnek kell lennie. 
  • mi az ami teljességgel nélkülözhetetlen eleme a karakternek? (pl. teknős páncél, maszk, bőr övek)
  • "egyszerű, de nagyszerű"
  • hogy tudom megoldani legolcsóbban?
  • mi van itthon hozzá, ami csökkenti az árakat?

Általában igyekszem arra törekedni, hogy turkálós holmiból megoldható legyen az elképzelés. Mondjuk nekünk pont volt itthon zöld kapucnis pulcsi és nadrág is. Szóval erre már nem kellett a mostani esetben költeni. Viszont ha nem lett volna, akkor is a turkálóba megyek. Mondjuk így is, mert öveket viszont vennem kellett. Igen, nem szeretek sokat költeni (700ft volt). Meg amúgy is jóval környezetkímélőbb megoldás. Az övek ráadásul annyival élethűbbé teszik szerintem ezt a karaktert, szóval kihagyhatatlannak ítéltem.
Nem volt más hátra, mint hogy a páncélt is összerakjam... Festék és karton doboz is volt itthon (Igen! A karácsonyi ajándékok doboza milyen jól jön farsang idején ;)
De mutatom a videót, amiben láthatjátok majd, hogy Medi is nagyon élvezte, hogy részt vehet az elkészítésében. Egyetlen !!!! délelőtt alatt meg is voltunk az egésszel, próbástúl-festéstül-mindenestül!


Szóval így készült Medi "Leonardo" jelmeze. A legvégén már csak géz-szúnyogháló-függöny anyagot tekertem a csuklójára, valamint az ujjaira fehér washit ragasztottunk. De ezek is mind voltak itthon. A teljes jelmez ára, tehát nem érte el az 1000 Ft-ot

 

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social