05 május 2016

Játék PET palackból

Néhány hete, amennyire örültünk a sok napsütésnek, annyira lehangolt mindannyiunkat a hirtelen jött rossz idő. A gyerekek már hozzászoktak hogy a kertben lehetünk délutánonként, most meg beszorultunk újra a házba... Az első ilyen "eső" napon, előkaptam egy régóta elmentett ötletet. Pet palackból, célba-dobós játék. Mindennel együtt egy fél-háromnegyed óra alatt megvan az egész.


Hozzávalók:
- Pet palack
- kindertojás belseje
(pingpong labda is megteszi)
- zsinór
- alapozó és akril festék
 
 
Fogjuk a pet palackokat és kettévágjuk. Az előzetesen kitalált forma szerint kiszabjuk ollóval a palackot. Nálunk egy cápa és egy virág lett, melyhez illően egy halacskát és egy méhecskét is festettünk. Vékonyan lefestjük az alapozó festékkel a palackokat, majd száradás után színes festékkel tovább díszítjük. Nem kell túlzásba esni velük, ez egy játék! Senki nem veszi észre, vagy ha igen akkor se érdekli őket, ha nem precíz a festék.
A kupakokat és a kindertojásokat kiszúrjuk, majd csomózásos megoldással egybekötjük őket.
Kész is! Mehet a játék!

Bevallom, főleg a gyerekek figyelmének a lekötése volt az elsődleges célom. Mert nagyon szomorkodtak, hogy nem mehetnek ki. Viszont végül komolyan tetszett is nekik a játék és nem csak egynapos "lelkesedés" lett belőle, hanem több napon keresztül elővették és játszottak vele. Még akkor is amikor újra kisütött a nap! :) Úgyhogy szívből ajánlom minden háztartásba. Egyszerű, olcsó, újrahasznosított, kreatív és mókás.

 

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social